Een van de grotere onderdelen bij het kopen van een nieuwe TV is het Smart platform. Bijna in iedere TV die we kopen zit wel zo’n functie.

De beste platformen zorgen ervoor dat deze functies je nooit in de weg zitten, maar juist helpen zoals het hoort – het zijn nog steeds televisies namelijk, niet gigantische muur tablets.

Alle smart televisies geven toegang tot Netflix en Amazon Instant, met verschillende digitale services er aan toegevoegd. Aparte applicaties zijn 1 ding, maar steeds meer services worden geïntegreerd in het smart systeem.

Op dit moment is er geen perfecte standaard. De Smart TV’s neigen ieder jaar om 2 grote merken te gaan, met betrekking tot de beste Smart TV keuze. In 2016 lag de focus meer op LG, Samsung, Panasonic en Sony, die gebruik maken van webOS, Tizen, Firefox en Android, respectievelijk.

Gaat het in deze nieuwe wereld van Smart TV’s gewoon over het maken van betere apps en services?

Dus wat is de beste smart TV? We hebben een paar grote merken beschreven en op volgorde gezet, in een aflopende volgorde.

  1. Sony: Android TV

Het is officieel: Sony heeft de beste Smart TV voor 2016. Het noemen van ‘Android’ zal per definitie al de helft van alle smartphone eigenaren tegenhouden deze televisie aan te schaffen, maar Sony is niet de enige die hoopt dat de andere helft Google wil gaan gebruiken in de woonkamer.

Alleen Sharp en Philips, naast Sony, maken gebruik van Android TV OS van Google, dus we praten nog nauwelijks over een industrie standaard. Echter is Android TV wel dusdanig ontwikkeld dat het hierbij in de buurt komt.

Niet als andere nieuwe smart televisie platformen heeft de Android TV service geen ingebouwde iconen langs de onderkant van het scherm. Druk op de Home knop van de afstandsbediening en er zal een scherm ontstaan met video’s van YouTube en Google.

Scroll naar beneden en er zal een rij van Sony Select services verschijnen, links naar Google Play Store, Google Play Musiek, Google Play Movies en TV, YouTube, Netflix en velen andere.

Sony Android TV’s zijn ook uniek in de opslagruimte die ze hebben; 16GB is de standaard in 2016, wat veel meer is dan de meeste smart televisies.

Eigenaren van Android telefoons en tablets kunnen hun apparaten gebruiken via Sony TV’s via de TV SideView app, welke een complete plugin heeft voor ‘voice search’. Controllers van Logtech en Razer beloven ook console-loos gamen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *